HTML

mizuj's

A mizuj's arról szól, hogy mizujs.

Friss topikok

  • inad2: Bár ez az egyik alapuló posztunk (és a tanulópénzem is... hű, mennyi elgépelés/magyartalanság van ... (2011.03.14. 12:16) Böngészőháború-a kezdetek

Bye bye Colonel

2011.08.28. 11:37 :: inad2

 Most, hogy a világhálón még a csapból is Steve Jobs lemondása folyik, úgy gondolom, megér egy posztot ez a téma nekünk is (tekintve, hogy a blog nyárra tervezett fellendítése nem sikerült, élni viszont nagyon is). Szóval odáig mindenkinek megvan a sztori, hogy Steve, A nagy ember, Mr. Twice as amazing, az Apple Inc. alapítója lemondott a vezérigazgatói posztról, innentől viszont mindenhol másfelé ágazik a történet. Az igazság az, hogy Jobs marad a vállalatnál, mint az igazgatótanács elnöke (gyakorlatilag joga van rábólintani a dolgokra), tehát szó sincs arról, hogy Tim Cook, az új CEO átvenné az ő helyét. Mindössze saját megállapítása szerint már nem képes ellátni a fővezér teendőit (mindenki ismeri a történetet, hogy az elmúlt évben több komoly egészségügyi problémája is volt és hosszabb betegszabadságokat vett ki).
Cook már korábban is helyettesítette őt a posztján, például mikor Jobs a májátültetése után lábadozott. Bár nem ő az egyetlen ilyen "kipróbált ember" az Apple vezetői köreiben, de Steve őt javasolta utódjának, amit az igazgatótanács el is fogadott. A fáma szerint amennyiben 2016-ig marad posztján, 500 ezer, ha pedig még további 5 évig, újabb 500 ezer részvényt kap a cégből. Persze mindez attól is függ, mennyire sikerül majd továbbvinnie a megkezdett felfelé ívelő sikertörténetet. Steve látnoki képességeit ismerve (minden Apple terméket 4-5 évvel a bemutatás előtt álmodott meg), Tim az elkövetkező 5 évben biztosan nem fog rosszul élni, bár eddig is szép összegeket keresett össze helyettesi minőségében. Bár az iPhone és iPad fejlesztésében már jelentékenyen részt vett, majd úgy 6-7 év múlva láthatjuk meg, mennyi is volt az annyi: a magam részéről teljesen biztos vagyok benne, hogy Steve hátrahagyott "boom" tervei halomban csücsülnek még az asztalán, csupán a sorozatgyártás lehetőségére várva.

Steve-ről annyit szeretnék elmondani, hogy ő egy ikonikus figura volt és az is marad az informatika gyorsan változó világában (akár Androidosok, akár Szifonosok vagyunk). Akárcsak Bill Gates (a hasonlat egyébként nem is olyan rossz, mint amilyennek elsőre tűnik), ő is a semmiből hozott létre egy meghatározó, dollárdmilliárdokat érő vállalatóriást. Bocsánat, ha fellengzősnek hangzik, amit írok, de egyszerűen csak szuperlatívuszokban lehet beszélni egy ilyen emberről; holott tudhatjátok már a régebbi posztokból, hogy korántsem vagyok nagy Apple-fanatikus. Ez az úr már most beírta a nevét a nagy könyvbe. Aztán ahogy Billnek, neki is lépnie kellett. Cserélődnek az emberek, és innentől már Tim Cookon múlik, hogyan tovább az Apple. Steve-t felváltani nem lehet, de folytatni, amit ő elkezdett, lehet és kell is. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, Steve-nek pedig kívánjuk, hogy még Isten éltesse sokáig.

Nektek pedig jó szórakozást és jó időt a nyár hátralévő napjaira!
inad kijelentkezik.

Szólj hozzá!

Címkék: apple steve jobs tim cook

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuj-s.blog.hu/api/trackback/id/tr573185214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása