HTML

mizuj's

A mizuj's arról szól, hogy mizujs.

Friss topikok

  • inad2: Bár ez az egyik alapuló posztunk (és a tanulópénzem is... hű, mennyi elgépelés/magyartalanság van ... (2011.03.14. 12:16) Böngészőháború-a kezdetek

Ha a hegy nem megy az Apple-höz...

2011.07.22. 22:02 :: inad2

 Az Apple megy a hegyhez. Cupertinóban megint nagyon örülhetnek maguknak a népek: az új Lion már most 1.000.000 letöltésen van túl (itt most nem torrentekre kell gondolni, az Apple új oprendszere egyszerűen már elérhető a Mac App Store-ból is, telepítőlemez nélkül). A főbb fanboy-blogok természetesen rögtön hozták is a chartokat, hogy mennyit gyorsultak az újonnan megjelent gépek, illetve közben a harmadik pénzügyi negyedév (nem kell megijedni, csupán az van, hogy az Apple-nél nem januártól számolnak) eredményei. Megint rekordot döntöttek, iPhone-ból még így az új készülék megjelenése előtt is majdnem másfélszer, iPad-ből majdnem kétszer több fogyott, mint 3 hónapja. Nyilván egyre többen teszik fel -akár csak maguknak is- a kérdést, hogy mit tud az Apple, amit más nem. A válasz az orrunk előtt van: hihetetlen jó cuccokat csinálnak (amik persze akkor érik meg igazán, ha minden kütyüdet tőlük veszed), amik nemhogy tartják, de növelik is az eladásaikat a következő generáció megjelenéséig. A társadalom ugyanis 2 részre bontható: akinek van Apple cucca, és aki akar egyet. Az igazi fanok rögtön a megjelenés után, a csillagászati áron megveszik a készüléket, míg a másik réteg vár a csökkenésre, ami menetrend szerint érkezik a modellváltás közeledtével. Így folyamatosan van kereslet a termékekre, ami bevételeket eredményezzen: ez persze egyre nő, hisz bár az árak lefelé tartanak, nem a kőgazdag vásárlók alkotják a többséget, tehát az alacsonyabb áron több produktum fogy. Így tökéletes a cégnek az egyéves fejlesztési periódus: bőven van idő megint valami igen jót alkotni, hisz csak egyfélére kell koncentrálniuk. Ugyanakkor ha valami csak nehézkesen, vagy egyáltalán nem termeli az ehhez szükséges hasznot, azt leépítik. Lásd a mostani modellfrissítéskor a MacBook kinyírása. Véleményem szerint a következő az iPod lesz. Végtére is egyre kisebbek az eladásai, hiszen az emberek többsége már a telefonjáról hallgat zenét.

Nem tudom, hol lehet majd fogást találni a vállalaton: valószínűleg Androidos készülékek garmadájával, hiszen hasonló hype egyik másik cég mobil eszközei körül sincs. Szó, mi szó, az Apple megint twice as amazing, twice as wonderful, és talán twice as profitable, mint előtte.

ps. RIP MacBook

Szólj hozzá!

Címkék: apple macbook iphone osx ipad

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuj-s.blog.hu/api/trackback/id/tr223090143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása