HTML

mizuj's

A mizuj's arról szól, hogy mizujs.

Friss topikok

  • inad2: Bár ez az egyik alapuló posztunk (és a tanulópénzem is... hű, mennyi elgépelés/magyartalanság van ... (2011.03.14. 12:16) Böngészőháború-a kezdetek

Az első fecskék

2011.04.15. 17:19 :: inad2

Helló mindenki.

Gondolom, aki nem süket a mobilpiac híreire, azoknak nem mondok újat, ha a Samsung Galaxy S II-t vagy a HTC Pyramid-ot említem. Ezekről fogok most néhány szót ejteni, illetve kitérek kicsit bővebben a Samsung dolgaira is (először is Almáéknál most semmi komoly esemény nincs kilátásban, másodszor pedig róluk legutóbb már volt egy poszt és ezért most a másik oldalra osztanék).

HTC Sensation

Kezdjük talán a Sensation-nel, ami tulajdonképpen az a készülék, amiről már csiripeltek egynéhány hónapja a madarak - egész a múlt heti bejelentésig Pyramid néven emlegették.
Az ominózus bemutató óta köszöni szépen, megvan a maga impresszív specifikációjával (kétmagos 1.2 GHz-es processzor, 768 MB RAM, 540x960-as felbontású, 4.3 colos LCD kijelző, no meg 8 megapixeles kamera, dupla LED vakuval, és nem mellesleg az új processzor teljesítményének köszönhetően 1080p videórögzítési lehetőséggel). Természetesen a 2.3-as (Gingerbread) Android hajtja, tehát nem mondhatni, hogy a tajvaniak ülnének a tavaly óta megtöbbszöröződött bevételeiken, nem voltak lusták összerakni egy új zászlóshajót a Desire HD helyébe. No meg egyébként is, egy néhány hete már a piacon vannak az Incredible S és egyéb új modelljei. Igaz, hogy ezek többnyire csak a hardveres tupírt kapták a tavalyi készülékekhez képest, de ebben a szegmensben megfigyelhető egy kétéves ciklus a fejlesztésekben. Azazhogy mivel nincs elég erő az emberekben/nincs értelme évente új csúcsmodellt kreálni, így általában egy-egy típus a megjelenése utáni évben csak apróbb, főleg hardveres fejlesztéseket kap, illetve a másodikban érkeznek a komolyabb változtatások (ez amúgy az Apple-nél is megfigyelhető, iPhone 3G-3GS/iPhone 4-5 renderek). Sokat már nem lehet itt mondani, térjünk is inkább rá a Samsungra.

Samsung Galaxy S II

Egy dolog van, amit nem szeretek ebben a cégben. Mégpedig az, hogy nem dolgoznak meg annyira a profitért, mi mondjuk az Apple anyahajón, az Infinite Loop-on, vagy akár az imént említett HTC tajvani főhadiszállásán. El is magyarázom, hogy miről beszélek. Páran talán tudják, hogy még a tavalyi évben voltak galibák a SGS II processzora körül, mert akkoriban a koreaiak egymaguk még nem tudtak volna megfelelő mennyiséget előállítani, ezért felvetődött az, hogy bizonyos piacokon NVIDIA processzorral árulják majd. Most ismét felszínre került a téma, rögtön a Sensation bemutatója után. Történ ugyanis, hogy a Galaxy S II-t még 1 GHz-es processzorral harangozták be, míg a HTC telefont 1.2-essel, így Samsungék gyorsan fel is húzták a maguk órajelét is épp ennyire. Erről már volt korábban egy poszt, ahol némileg kiosztottam ugyanezt az üzletpolitikát. Hiszen ezek szerint a cucc már eleve tudta volna a magasabb órajelet stabilan hozni, egyszerűen eddig nem volt érdekük kihozni belőle. Most nem térnék ki megint erre, mindössze az új Samsung-vezércsillag specifikációját írom még ki. A kijelző egy 4.3 inches, 480x800 felbontású Super AMOLED Plus technológiás panel, ami alatt már ismert 1.2 GHz-es processzor és 1 GB RAM dolgozik. A kamera itt is 8 Mpx-es, és ugyanúgy tudja a FullHD videót, de csak egy LED segédfényt kapott. A komolyabb hardver izmosabb akkumulátort érdemel, így a SGS II-ben 1650 mAh-s akksi kapott helyet, szemben a HTC Sensation 1520 mAh-esével.

Bónusz: Samsung Galaxy S Plus

Itt egy másik vesszőparipáról lenne szó a Samsung részéről (rókabőr!), lényegében ugyanis annyit csináltak a tavalyi Galaxy S-szel, hogy beleraktak egy 1.4 GHz-es órajelű (!) Qualcomm Snapdragon processzort a korábbi 1.0-ás Hummingbird helyébe, illetve egy az egyben átpakolták belé a Galaxy S II akkuját. Pluszban kapott még egy HSPA+ technológiás, 1.4 Mbps-al megbirkózó mobilnetet kapott. Minden más azonos az egy évvel ezelőtti SGS-szel.

iPhone 5/fehér iPhone találgatásokra most nem térnék ki, ott ugyanis még mindig nem tiszta a helyzet, hogy mi lesz, és miként, tehát ennyi lenne mára a mizuj's.

Buen fin de semana a todos.

ps. a saját telefonom meg épp spontán sztrájkot tart a harmadik fél által írt appok futtatásában... zsír lesz ez így, Samsung.

Szólj hozzá!

Címkék: samsung hardver htc android sensation pyramid galaxy s

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuj-s.blog.hu/api/trackback/id/tr952828661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása