HTML

mizuj's

A mizuj's arról szól, hogy mizujs.

Friss topikok

  • inad2: Bár ez az egyik alapuló posztunk (és a tanulópénzem is... hű, mennyi elgépelés/magyartalanság van ... (2011.03.14. 12:16) Böngészőháború-a kezdetek

Az Apple háza táján

2011.03.14. 13:13 :: inad2

 Üdv mindenki (Szia Zoli by Felméri Péter).
Elismerem, hogy elhanyagoljuk mostanában a PC-seket, de az az igazság, hogy meglehetős üresség van azon a fronton mostanság. Persze, ha nagyon akarnék, kipostolhatnék azért bizonyos dolgokat, de azok nagyrészt érdektelenek lennének a mi közösségünk (Zoli^^) számára. Elmondom, hogy miért. 2011 februárt nemrég tudtuk le, és ez az időszak hagyományosan az erőgyűjtögetésé ebben az iparban. Ilyenkor igazán jelentős eredményeket csak a nagyon-nagyon szakterületeken érnek el, minden más apróságok felfújása vagy hírlapi kacsa. Aki időnként bepillant a hazai informatikai oldalak bármelyikére, az biztosan olvasott például az iPhone Nano/iPhone Cheap baromságról. Aki nem, annak gyorsan felvázolom: kispénzű, de szorgalmas fanboy ügyfelei részére az Apple készít egy kisebb/rosszabb minőségű alapanyagból készült/kevesebbet tudó telefont nagyjából az iPod touch árában. Ez szép és jó, de anyagárban most is 40 ezer az iPhone, szóval az anyag kispórolgatása nem sokat hozná elérhetőbb szintre az árakat, ha pedig a tudásból veszünk el, nagyjából az iPhone 3GS-et kapjuk. Ami még forgalomban van, újonnan 100, használtan 60 ezer forint magasságában (USA-ból 49$ lenne amúgy, de ebbe ne menjünk most bele, a shipping úgysem olcsó, ismerőse meg nincs mindenkinek odakint).

Na, szóval ennyit akartam elmondani a kacsákkal kapcsolatban, kicsit messzire kalandoztak a gondolataim közben. Amiről igazából szeretnék beszélni, az az elmúlt hetekben/napokban megindult rush az Apple részéről. Az ő felhasználóik elég sok újdonságot elkönyvelhettek.
Kijött az új MacBook Pro, ami az elődjéhez képest bivalyerős, és néhány helyütt megújult a cucc, szóval egy pipa.
Megjelent az iPad 2, ami szintén nem gyengélkedik az új Apple A5-os processzorral. Ez nemcsak az első generációt, de a Motorola Xoomot is jócskán felülmúlja. A sokáig suttogott Retina Display (kacsa!) nem került bele, mert ekkora méretben (9.7 col) egyrészt visítozna alatta a hardver, másrészt az előállítás sem feltétlenül lenne gazdaságos. Lett hátsó kamera (nem kacsa volt, de az is tuti, hogy a visongó Tabhuszárok miatt tették be, mert iPaddel kamerázó embert sem fogunk sokat látni), aztán egyúttal keskenyebb és könnyebb is lett a deszka. Plusz már iOS 4.3-mal adják, szóval ez mindenképp egy akkora pipa, hogy kilóg a blogról.
Apropó iOS, mint az előbb már említettem, az is frissült 4.3-ra, plusz nemrégiben az iTunes is, az új verziószám immár 10.2.1.
Végszóként még mindenképp meg kell említsem, hogy:

 

pschiller

 

@airickanderson Hi Eric. The white iPhone will be available this spring (and it is a beauty!).

...vagyis hogy tavasszal (innen üzenném Jonathan Ive úrnak, hogy TAVASZ VAN) jön a fehér iPhone 4. A 4.3-val közösen ez valószínűleg az utolsó olyan nagy dobásnak tekinthető, ami kizárólag a 4-eshez kapcsolódik, mert az idő malmai lassan, de biztosan őrölnek, és idővel megjelenik majd az 5. generációs modell. Az első találgatások már be is futottak, egyelőre annyit lehet valószínűsíteni, hogy változatlan méret és design mellett nagyobb kijelzőt és A5-ös procit kap majd.

Talán már így is picit hosszúra nyúlt a helyzetjelentés Cupertino tájékáról, szóval mostanra zárom soraim.
Aloha népek (Zoli).

p.s. Néhány napja megkaptuk az első olvasó kommentárunkat a böngészőháborús postom alatt a hajdulaszlo.blogspot.com-ot elkövető hajdul részéről, ezúton is köszönjük neki, a többiektől pedig még ezret kérünk (fejenként).

 

Szólj hozzá!

Címkék: apple safari iphone backstage ios

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuj-s.blog.hu/api/trackback/id/tr712738217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása