HTML

mizuj's

A mizuj's arról szól, hogy mizujs.

Friss topikok

  • inad2: Bár ez az egyik alapuló posztunk (és a tanulópénzem is... hű, mennyi elgépelés/magyartalanság van ... (2011.03.14. 12:16) Böngészőháború-a kezdetek

Google és a hardverek - második rész

2010.11.03. 12:59 :: dadikovi

 Nem terveztem második részt ebből a cikkből, de újabban több "pletyka" is megjelent. Az egyik arról szól, hogy a Google piacra fogja dobni a Nexus Two-t (azon ígérete ellenére, hogy nem fog több telefont gyártani). A másik hírt a DigiTimes szivárogtatta ki, és a Google sajátmárkás notebookjáról szól.

Google Nexus Two

Valójában persze ezt a telefont sem a Google fogja gyártani, de már nem is a htc. Az új gyártó a Samsung lesz, bár még nem tudni, hogy a cég miért váltott stratégiai partnert. Én magam arra tippelek, hogy a Samsung vállalta a technikai támogatást az általa gyártott készülék után. Ha emlékeztek, a Nexus One éppen azon bukott meg, hogy a telefon körül felmerülő problémák orvoslására sem a Googlenek nem volt kifejlett support-rendszere, sem a szolgáltatók nem vállalták azt. Hivatalos bejelentés még nem volt, így a készülék pontos adatait sem tudjuk még. Persze sejthető volt, hogy a Google vissza fog térni a harver-piacra, de nagyon kíváncsi vagyok az ipar fogadtatására, akiknek már az előző kísérlet sem tetszett. Valószínű, hogy ha a keresőóriás újra telefont kísérel meg kiadni, akkor az már valóban sikergyanús darab lesz - legalábbis reméljük.

Google Notebook

Ennél is érdekesebb téma a Google sajátmárkás notebookja, hiszen ilyenre még nem volt példa a cég történetében, mindazonáltal hasonlóan sejthető volt, hogy a Google, hogy piacot teremtsen saját operációs rendszerének, a Google Chrome OS-nek, saját készüléket fog kiadni, mely leginkább a Chrome OS-hez illeszkedik. Ennek megfelelően a noteszgép valószínűleg viszonylag gyengébb specifikációkkal fog rendelkezni, hiszen, mint tudjuk, a rá hívatott operációs rendszer hardverigénye is nagyon alacsony. E mellett persze a gép csak abban az esetben lehet sikeres, ha rendkívül olcsón árusítják. Persze múltkor már a Nexus One kapcsán is sokak illúziója tört össze, amikor kiderült, a Google egyáltalán nem rekordalacsony összegért fogja árulni saját termékét. Talán majd most!

Mindenesetre egyenlőre inkább lehetne írni csak sejtésekről, mint tényekről, de reméljük, hogy a pletykák igaznak fognak bizonyulni, és két új izgalmas kütyü fog megjelenni (az egyébként is eléggé telített) piacon. Reménykedjünk továbbá, hogy legalább az egyik eljut a magyar piacra is!

Szólj hozzá!

Címkék: google notebook two nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://mizuj-s.blog.hu/api/trackback/id/tr112419521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása